Alles over BMW

We mogen het automerk BMW toch wel omschrijven als de trots van Beieren. In de Zuid-Duitse staat zijn er een heleboel mensen werkzaam voor het bedrijf. Dit is dus nog steeds ontzettend goed voor de plaatselijke economie. Het hoofdkantoor is gevestigd in München en het bedrijf werd reeds in het jaar 1913 opgericht. Nog steeds behoort het tot de succesvolste auto´s ter wereld en mag het zich scharen onder de grootste export producten die Duitsland heeft. Ook andere merken zoals Mini en Rolls Royce zijn eigendom van BMW, zij worden tevens door dit bedrijf geproduceerd. De afkorting BMW staat voor Bayerische Motor Werke.

Door de jaren heen zijn BMW´s alsmaar meer populair geworden. In de jaren vijftig werd er echt begonnen met het produceren van personenauto´s en inmiddels is deze auto niet meer weg te denken van de snelwegen. Iedereen die een dergelijke auto bezit zal het erover eens zijn dat het een heerlijke wagen is om in te rijden. BMW´s zijn over het algemeen ruim en dit geldt voor alle modellen. Naast dat het een auto is die de nodige luxe uitstraalt is het dus ook een praktische wagen, voor de meeste modellen tenminste. Er zijn namelijk een aantal sportieve uitvoeringen waarbij dit misschien iets minder is, maar dit weet iedereen die een dergelijk model aan gaat schaffen van tevoren.

Tweedehands zijn BMW´s ook enorm geliefd. Voor iedereen die niet direct een nieuwe auto kan betalen is dit een prima oplossing. Je kunt ze op vele vergelijkingssites bekijken en zo zie je precies wat je in huis gaat halen. Met een beetje geluk vind je voor een mooie prijs een model wat nog niet al teveel kilomters op de teller heeft staan en nog niet al te oud is. Zodoende kun je dus alsnog een BMW bezitten ook al valt dit misschien in eerste instantie buiten je prijsklasse.

Indien je goed om je heen kijkt op de weg zul je al gauw merken dat je heel veel BMW´s ziet rijden. Het feit dat mensen zoveel vertrouwen in de wagen hebben is gebaseerd op een reputatie waaraan decennia lang gebouwd is en die stevig overeind staat. De verwachting is dan ook dat dit voorlopig nog wel even zo zal blijven want niets lijkt BMW in de weg te staan om het succes voort te zetten.