Zo kom je goed voor de dag in een cabrio

Is er iets dat meer het gevoel van vrijheid oproept dan een zomerse rit in een cabriolet? De wind door je haren, de zon op je huid, de bewonderende blikken van de voorbijgangers langs de boulevard of straat waar je rijdt. Jij bent hier om te kijken en om gezien te worden, en dat mag iedereen weten. Natuurlijk maak je de (vluchtige) indruk die de mensen van je krijgen perfect door de juiste haarstijl het dragen van sexy tops en een haarstijl die je gezicht geweldig laat uitkomen in de zomerzon. Kort samengevat: zo maak je het meest van je verschijnen als je in een cabrio rijdt.

Kleding die sexy is, maar die beschermt

Je bovenkleding is het belangrijkste bij een ritje in een auto zonder dak. Je kunt gaan voor tops van een bekend merk, liefst in zomerse tinten die extra goed opvallen bij de lak van de wagen. Een shirtje met een opvallend patroon is ook een goede keuze, zeker als het geaccentueerd wordt door een halsketting van goud, parels of een andere sprekende (half)edelsteen. Verwacht trouwens niet dat tops alles zijn dat je nodig hebt tijdens je rit. Als de zon voor de wolken trekt kan de wind snel je huid afkoelen. Neem daarom een jack mee op de achterbank.

Een zonnebril van het juiste kaliber

Natuurlijk wil je niet in de cabrio stappen met dezelfde zonnebril die je vorig jaar ophad. Eén trendy modeaccessoire van nu zijn zonnebrillen met dunne, metalen randen en halfdoorzichtige glazen, zoals die in de jaren 2000 populair waren. Ook brillen met een omlijsting van kleine diamantjes doen het op dit moment goed, net als brillen met roze glazen die nog uit de hippietijd afkomstig zijn. En tenslotte kan je boven je tops ook weer grote zonnebrillen met rechthoekige glazen dragen.

Een haarstijl die de elementen aankan

Met windsnelheden van 80 km/h of meer gaat een subtiele coupe snel in de war raken. Je doet er daarom goed aan om je haar zo op te steken dat het er ook na tientallen kilometers nog indrukwekkend uitziet. De traditionele oplossing voor cabriorijdsters is om het haar bij elkaar te pakken en te beschermen met een sjaal over het hoofd. Compleet los gedragen haar is een andere manier om een cabriobestendig kapsel te creëren, en je dansende haar zal de blikken van (mannelijke) bewonderaars grijpen. Een laatste oplossing is om te kiezen voor een korte zomerse coupe die niet kan verwaaien of in je gezicht slaan – en die ontzettend bevrijdend kan voelen.