De race van Spa Francochamps

Het is al bijna weer zover. Nog even en dan wordt de Grand Prix van Spa Francochamps gereden. In de Belgische Ardennen staat de race over het lange altijd afwisselende curcuit altijd garant voor spektakel. Sinds Max Verstappen in de formule 1 uitkomt is de race toch een soort Nederlands geworden. Er vind iedere keer weer een ware volksverhuizing van mensen plaats die allemaal de grens over trekken om hun grootste held in actie te zien.

Overal komen ze vandaan en trekken ze er vaak een ruim weekend voor uit. Sommige kamperen dagenlang ergens om de beste plek voor de race te bemachtigen. Maar niet alleen voor Verstappen is het de moeite om naar deze Grand Prix te komen. De geschiedenis verteld ons al dat er altijd wat bijzonders gebeurd in de race waardoor het altijd moeilijk te voorspellen is wie er hier gaat winnen.

Dit is nu juist wat het zo leuk maakt om deze Grand Prix op de buis te zien of bij te wonen. Daarbij zorgen de omstandigheden nog wel eens voor extra spektakel tijdens de race. Dit heeft vooral met de indeling van het circuit en de hoogte verschillen op het circuit te maken. Daarbij kan er soms nog wel eens regen vallen tijden de race in Spa. Indien die gebeurd krijgt Verstappen als beste regenrijder van de grid waarschijnlijk alleen maar meer kans om te winnen. Het is dus te hopen dat dit gebeurd aangezien de kans op succes in dat geval alleen maar zal toenemen.