Wat valt er te verwachten na de zomerstop?

Na een turbulente eerste helft van het race seizoen is het inmiddels tijd geworden voor de zomerstop. Vele races stonden al garant voor spektakel wat naar verwachting in de tweede helft van het seizoen niet anders zal zijn. Daarom kijken we er allemaal reikhalzend naar uit wat er nog gaat gebeuren. Het beloofd hoe dan ook een spannende strijd te worden.

Sebastian Vettel moest wat toegeven en kampte met pech in de laatste paar races voor het einde van de eerste helft van het seizoen. Zo viel hij in zijn thuis Grand Prix in Duitsland uit terwijl hij ruim aan de leiding lag. Het begon een klein beetje te regenen en toen bleek maar weer dat op zo´n moment ieder foutje fataal kan zijn. Dit was al een zure situatie voor de Duitser omdat het in zijn thuishaven gebeurde. Maar wat het nog extra zuur maakte was het feit dat hij ruim aan de leiding was gekomen wanneer hij deze Gran Prix wel had gewonnen.

Als gevolg van de escapades van Vettel kwamen de Mercedessen een stuk steviger in het zadel te zitten. De laatste twee races liepen ze enorm uit op de concurrentie. De pikorde lijkt echter wel zeer duidelijk binnen het team. Op het moment dat nummer twee Valteri Bottas even dacht dat hij op een dag sterker was dan eerste man Lewis Hamilton probeerde hij deze in te halen. Dit werd echter gelijk een halt toegeroepen door de leiding van de ploeg die hem vriendelijk doch dringend verzocht op de tweede plaats te blijven rijden en verder niets meer te proberen. Dit gebeurde dan ook en de leidende positie van Hamilton kwam vervolgens geen moment meer in gevaar.

Naast de spannende strijd om de titel staan er nog een aantal mooie Gran Prix´s op het programma die altijd de moeite waard zijn om te bekijken. Het zal er wederom om gaan spannen wat er gaat gebeuren en misschien kunnen een aantal coureurs nog voor verrassingen zorgen. In de tweede seizoenshelft zijn de auto´s altijd wat beter ingesteld op de rijders waardoor de resultaten vaak beter worden.

Al met al kan het seizoen op deze momenten ook weer door andere factoren beïnvloed worden. Zo zijn er regels waarbij bepaalde onderdelen niet al te vaak vervangen mogen worden. Indien dit wel gebeurd kan dit gridstraffen opleveren en dus nadelig werken voor de coureurs die zo met een achterstand moeten beginnen.