Auto’s en imago

Er zijn ontzettend veel verschillende auto’s op de markt en de diverse merken bieden een groot aantal modellen auto’s aan. Veel mensen zijn verknocht geraakt aan een bepaald merk auto.

Welke auto iemand koopt, wordt in sterke mate beïnvloed door het imago dat bij het automerk hoort.

Uitstraling op de omgeving

Uit onderzoeken is gebleken dat automerken veelal gekoppeld zijn aan een bepaald type chauffeur. Natuurlijk zijn er ook mensen die niets om merken geven. Deze auto eigenaren zul je niet snel in een opvallende Porsche of Jaguar zien omdat ze eerder kiezen voor een minder opvallende auto. Hiermee wordt dus uiteindelijk ook het belang van de uitstraling van de auto bevestigd aangezien niet willen opvallen de keuze beïnvloed.

Mensen die over ruim voldoende financiële middelen beschikken, hechten over het algemeen meer waarde aan merken op allerlei gebieden. Hiermee stralen ze uit dat ze tot en bepaalde klasse behoren. Deze personen zullen ook wat kleding betreft alleen bepaalde merken dragen en voor hun kinderen kleding kopen bij winkels als de Kids brand store waar alle grote merken te koop zijn. De merken voor de kleding sluiten aan bij het merk auto wat het imago betreft.

Werken met klanten en autokeuze

Wanneer je een auto gebruikt om naar een vaste werkplek te gaan, is de keuze voor het type auto grotendeels gebaseerd op je persoonlijke voorkeuren en de indruk die je wil maken op je collega’s en je sociale netwerk.

Op het moment dat je met de auto ook klanten moet bezoeken spelen ook andere aspecten een rol. De auto die je kiest kan een positieve of juist negatieve uitwerking hebben bij het behouden en werven van klanten. Het is belangrijk dat de auto aansluit bij hetgeen dat je als ondernemer wil

uitstralen naar je klanten. Voordat je een auto aanschaft die gebruikt wordt voor klantencontact is het raadzaam om na te denken over de doelgroep waarop je jezelf richt en het product dat je aanbiedt. Behalve het merk van de auto speelt ook de kleur en de grootte van de auto een rol.

Bedrijven die hun werknemers erop uit sturen om klanten te bezoeken, zorgen vaak voor bedrijfsauto’s of werken met een leasecontract. De bedrijfsauto’s of busjes zijn allemaal hetzelfde en goed herkenbaar. Bij bedrijven waar personeel een leaseauto kan kiezen zijn het in de regel ook gelijksoortige modellen met een bepaald imago waar uit gekozen kan worden.

De auto is binnen onze maatschappij niet alleen een vervoermiddel maar tevens een middel om te herkennen tot welke groep de bestuurder hoort. Gelukkig zijn er zoveel merken en modellen dat het heel goed mogelijk is om een auto te kiezen die bij het gewenste imago hoort en tegelijkertijd praktisch en comfortabel is.