Het seizoen 2019

Als we vooruit kijken naar het Formule 1 seizoen in 2019 kunnen we een aantal dingen concluderen. Het zal ongetwijfeld weer enorm spectaculair gaan worden maar dit is in andere seizoenen nooit anders geweest. Het is zeer interessant te zien wat er met de grote teams en de bezetting hiervan kan gaan gebeuren. Dit geldt ook zeker voor Max Verstappen. Iedereen weet dat hij genoeg klasse heeft om ooit wereldkampioen te worden.

De vraag is alleen of dat bij zijn huidige team Red Bull racing lijkt te gaan lukken. Ondanks dat de auto goed is en er zo af en toe een race gewonnen wordt komt men namelijk net tekort om echt mee te doen om de wereldtitel. Dit heeft vooral met een gebrek aan vermogen te maken. Zo is het lastig voor de Red Bull om de auto´s van Ferrari en Mercedes te volgen op de rechte lange stukken.

Of er verder nog veel verandering plaats gaan vinden in de bezetting bij de top teams valt te bezien. Lewis Hamilton heeft zijn jawoord aan Mercedes gegeven en daardoor lijkt het erop dat hij sowieso de komende jaren steeds weer een kandidaat gaat blijven voor de wereldtitel. Hij heeft er al een aantal op zijn palmares staan en het zal niemand verbazen wanneer hij er nog meerdere gaat toevoegen.

Vandaar dat beide partijen blij zullen zijn dat ze langer met elkaar in zee zijn gegaan. De rijder weet op deze manier dat ie voorlopig een kandidaat zal blijven en de renstal weet dat het nog meer titels kan gaan veroveren. Met de titels die Lewis Hamilton al op zak heeft lijkt het een mogelijkheid te zijn dat hij misschien wel de beste coureur uit de geschiedenis wordt.

Dan is er recentelijk nog een verrassende overstap gemaakt. De huidige teamgenoot van Max Verstappen, de Australiër Daniel Ricciardo, koos ervoor om na jaren trouwe dienst Red Bull te verlaten en zal volgend jaar voor Renault gaan rijden. Dit kan een lastige situatie opleveren aan het einde van het huidige seizoen aangezien Red Bull ervoor zal willen zorgen dat Ricciardo niet al teveel dingen te weten komt die van belang kunnen zijn en die hij volgend jaar door kan gaan spelen aan zijn nieuwe werkgever.