Snelwegen in Duitsland

Voor iedereen die er wel eens op gereden heeft is het wel duidelijk dat er een aardig verschil zit in de Duitse snelwegen in vergelijking met de Nederlandse. Zo mag je er onder andere op de meeste plaatsen onbeperkt hard rijden wat hele andere situaties op kan leveren dan je misschien gewend bent. Zo kan iemand aan de rechterkant rijden met een gang van 80 kilometer per uur terwijl er op de linkerbaan iemand met meer dan 200 kilometer per uur voorbij komt razen.

Dit vergt wel de nodige oplettendheid voor de meeste auto mobilisten. Al moet je natuurlijk altijd goed opletten wanneer je achter het stuur zit. Wat ook vrij normaal is op de Duitse Autobahn is het ‘duwen’. Wanneer iemand er voorbij wil en diegene daarvoor niet snel genoeg gaat zal deze er geen probleem mee hebben bijna op de achterbumper van de voorligger te gaan rijden. Soms wordt er ook met lichten geseind om aan te geven dat iemand aan de kant moet gaan.

Het Duitse wegen netwerk is over het algemeen zeer uitgebreid en in goede staat. Je kunt overal goed komen met de auto omdat de bereikbaarheid goed geregeld is. Wel is het raadzaam van tevoren even de route uit te stippelen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Er wordt namelijk nog wel eens op allerlei plaatsen aan de weg gewerkt en dit kan dan weer vertragingen tot gevolg hebben. Wanneer je echter de juiste voorbereidingen treft zul je minder snel voor verrassingen komen te staan wat je altijd weer tijd en een hoop irritatie kan schelen. Verder is alles in Duitsland wat de snelwegen betreft prima geregeld.