De Duitse auto industrie

Als we het over een miljarden business hebben, dan is het wel de Duitse auto industrie. Auto’s van onze Oosterburen zijn geliefd en gewild over de hele wereld. Ze staan bekend als zeer betrouwbaar en vaak als een luxe product. Dat een mooie auto uit Duitsland niet altijd goedkoop is neemt men daarbij meestal gewoon voor lief. Toch geeft het hebben van een dergelijke wagen een bepaalde vorm van aanzien die mensen ontzettend aanspreekt. Lees hier meer over de bekendste Duitse auto’s;

Mercedes

Al aan het eind van de Negentiende eeuw werd begonnen met het bouwen van een auto. Deze kennen we vandaag de dag als de Mercedes. Al heet het merk officieel Mercedes-Benz. Dit heeft ermee te maken dat het merk eigenlijk ontstaan is toen twee autofabrikanten fuseerden en zodoende werden de beide namen samengevoegd. Er zijn talloze modellen van Mercedes en het staat dan ook bekend als een luxe, zeer elegante auto. Overal ter wereld worden er Mercedessen geleverd en door heel veel mensen gebruikt. Buiten het elegante staat de auto eveneens bekend als zeer betrouwbaar.

Audi

Nog zo´n naam uit de vele binnen het scala aan succesvolle Duitse automerken. Het hoofdkantoor ligt vandaag de dag in Ingolstadt, al werd Audi officieel opgericht in Zwickau, wat ruim honderd jaar geleden gebeurde. De wagens staan bekend als krachtig en Audi heeft vele prachtige modellen die geliefd zijn onder velen. Niet zelden wordt ook een Audi gezien als een echt pronkstuk waar je de blits mee kunt maken. Samen met een aantal andere Duitse merken zoals onder andere Mercedes-Benz valt Audi onder de best verkopende auto fabrikanten die er bestaan wereldwijd gezien.

Volkswagen

Deze auto fabrikant uit Wolfsburg is ontzettend groot. Volkswagen heeft niet alleen het eigen merk want het overkoepelende bedrijf Volkswagen AG heet nog veel meer. Dit is wereldwijd gezien de tweede grootste autoproducent en daarbij de allergrootste van het Europese continent. Het is onder andere eigenaar van de voetbalclub van de stad Wolfsburg maar ook van nog veel meer dingen en andere automerken. Ondanks een groot schandaal een aantal jaar geleden lijkt Volkswagen toch echt niet te stoppen. Het produceert jaarlijks miljoenen voertuigen en staat bekend als een zeer betrouwbare auto.

Porsche

Het hebben van een Porsche is een stuk status op zich. De wagen staan bekend om hun snelheid en mooie uitstraling en iedereen die een beetje een hart voor auto´s heeft wil er dan ook wel eentje hebben. Een Porsche is eigenlijk een sportwagen wat gelijk verklaard waarom deze zoveel snelheid bezit en dus een vrij gave uitstraling heeft. Het hoofdkantoor van Porsche zit in Stuttgart en de eigenaar van het bedrijf is Volkswagen AG. Een Porsche is voor vele mensen een ware droom.